Személyesen tájékozódott a miskolci vezetés a szülészeti és nőgyógyászati ellátás minőséségről

Személyesen tájékozódott a miskolci vezetés a szülészeti és nőgyógyászati ellátás minőséségről

... és a megfelelő betegbiztonságról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetésétől.

Veres Pál polgármester annak ellenére is felelősségének érzi a miskolci egészségügyi ellátás alakulását, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nem üzemeltetője és nem fenntartója az intézményrendszernek.

Az ellenzéki polgármester elkötelezett annak érdekében, hogy a vezetésnek mindent meg kell tennie a helyi lakosok egészségéért és megfelelő egészségügyi ellátásáért.

A város feladata az alapellátás, így a háziorvosi ellátás, a fogorvosi ellátás, szakrendelések és egészségügyi szociális intézmények működtetése. A polgármester 2019 decemberében is kezdeményezett egyeztetéseket a kórház és a város által üzemeltetett egészségügyi szolgálgatók harmonikus együttműködése érdekében - olvasható a Minap.hu oldalán.

A járvány következtében ez az ellátási struktúra jelentősen megváltozott.

Veres a kórház vezetésének meghívására személyesen kereste fel Varga Andrea Klára alpolgármesterrel Révész Jánost, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatóját.

A kórház vezetésétől kapott tájékoztatóból kiderült, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Csabai kapui telephelye a koronavírus-veszélyhelyzet kihirdetését követően járványügyi célra kijelölt intézet lett, és így a teljes kapacitását a járványügyi védekezés céljaira kellett fordítani.

A járványügyi veszélyhelyzet megszűnt, helyette járványügyi készenlét lépett életbe. 

Ennek értelmében a telephely továbbra is járványügyi feladatok ellátására kijelölt kórházi telep maradt, azaz továbbra is alkalmasnak kell lennie a koronavírus-gyanús betegek kivizsgálására, elkülönítésére és a betegek ellátására.

A miskolci városvezetés és a kórház vezetősége fontos dologban állapodtak meg.

Ezentúl rendszeresen fognak konzultálni a város működtetésében lévő alapellátási struktúra, valamint a kórház által működtetett fekvőbeteg ellátási struktúra együttműködését és jövőbeli perspektíváit illetően.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

8 év után újra pályázhatnak a nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok Miskolcon

Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere nem csak össze-vissza beszélt, amikor a kampányidőszakban azt ígérte, segíteni fogja a helyi fiatalokat. 

  • 2020.09.22

Miért nem írható elő a maszkviselés a miskolci fidesz-báboknak?

A Blikk feltette a mindenki fantáziáját izgató kérdést: miért nem írható elő a maszkviselés a képviselőknek?

  • 2020.09.21

Veres Pálnak nehéz dolga volt: két fideszessel kellett üléseznie

Miskolc ellenzéki polgármestere a térség fidesz-báb országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint és a luxusminisztert, Szijjártó Pétert is fogadta a Városházán pénteken.