Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

Petíció indult Orbán brutális megszorítócsomagja ellen

A Szabad Városok Szövetsége petíciót indított, hogy az önkormányzatok együttműködést kapjanak végre a kormánytól. A felhívást természetesen Veres Pál, Miskolc polgármestere is aláírta. 

A Szabad A Hang oldalán indították útjára a petíciót, amit itt lehet aláríni. 

Az ellenzéki polgármester számára teljesen egyértelmű volt, hogy csatlakozik azokhoz, akik már aláírták az önkormányzatoktól százmilliókat elvonó pofátlan Orbán-csomag elleni felhívást. A bejelentett forráselvonás ugyanis jelentősen gyengíti az önkormányzatok válságkezelő képességét.

Ráadásul, pont a jelenlegi időszakban, amikor a járvány megfékezéséhez és a társadalmi-gazdasági újrakezdéshez talán minden korábbinál nagyobb szükség lenne a polgárok által közvetlenül választott, hozzájuk legközelebb lévő intézményekre.

A probléma az, hogy a kormány döntései alapján úgy tűnik, nincs szükség az önkormányzatokra a koronavírus elleni védekezésben. 

Sőt, egyáltalán nincs szükég rájuk.

A petícióban olvasható, hogy az önkormányzatok pontosan mit szeretnének.

Nem kérünk mást, csak amit egyre nyomatékosabban kér a kormány is az állampolgároktól: együttműködést.
Felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza az eddigi megszorító intézkedéseket és a gazdasági és szociális válságkezelés lépéseiről haladéktalanul kezdjen egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

A polgármesterek felhívásának nyomatékot ad, ha ahhoz az önkormányzatiság demokratikus alapelvéhez ragaszkodó polgárok is csatlakoznak aláírásukkal.

Ne hagyjuk, hogy a vámpírkormány otthagyja az önkormányzatokat a frontvonalon küzdeni, és nemhogy utánpótlást nem ad nekik, de még azt az eszközt is elveszi, amivel eddig felvették a harcot! Ne engedjük meg, hogy növekvő feladataik ellenére támogatás helyett elvonásokat kapjanak!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

8 év után újra pályázhatnak a nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok Miskolcon

Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere nem csak össze-vissza beszélt, amikor a kampányidőszakban azt ígérte, segíteni fogja a helyi fiatalokat. 

  • 2020.09.22

Miért nem írható elő a maszkviselés a miskolci fidesz-báboknak?

A Blikk feltette a mindenki fantáziáját izgató kérdést: miért nem írható elő a maszkviselés a képviselőknek?

  • 2020.09.17

Miskolc polgármestere személyesen járja be a várost, hogy megoldják a felmerülő problémákat

Igazán egyedülálló kezdeményezés indult a településen.