Őrtűzzel üzentek a határontúli magyaroknak Miskolcon

Őrtűzzel üzentek a határontúli magyaroknak Miskolcon

Csodálatos kezdeményezés és egy csodálatos üzenet a miskolci városvezetéstől. Elakadt a szavunk, ahogy Veres Pál sorait olvastuk az egyedi és utánozhatatlan Trianoni megemlékezésről. 

Tudtuk, hogy a miskolci polgármester könnyedén ki tudja az érzéseit fejezni írásban, de erre nem számítottunk. 

Facebook-ra feltöltött bejegyzésében olyan áhítattal ragadta meg a szavakat, hogy az már tiszteletreméltó. Ilyen őszinte polgármesteretek van miskolciak!

Az esős és változékony időjárás okán az őrtüzet 21 órától a Szent István téren gyújtották meg. A hat máglyából egy nagy tüzet raktak, ezzel jelképezvén, hogy a magyarok is egyek. Az össztartozás tüzét gyújtották meg. 

Tüzek, amelyek megvilágítják örökségünket, és amelyek utat mutatnak mindannyiunknak, minden magyarnak a nemzeti összetartozás napján.

A polgármester elmondta, a miskolciak szívben és lélekben együtt vannak minden egyes magyar testvérükkel, határon innen és túl.

Európában és szerte a nagyvilágon.

Az őrtüzek megmutatták, hogy emlékeznek, mert emlékezni akarnak és nem felejtenek, mert nem akarnak felejteni. 

Hogy tudjuk, érezzük nemcsak a szívünkben, agyunkban, hanem a testünk minden egyes sejtjében, hogy mi magyarok együtt vagyunk, hogy mi, magyarok egyek vagyunk. És ezen nem változtat sem fizikai, sem politikai határ.

Veres Pál hozzátette, otthon vannak a Kárpát-medencében és Európában is. Nem szomszédok, hanem testvérek, egy egyenrangú család egyenrangú tagjai.

De még fontosabb, hogy a szívünkben és a lelkünkben sose aludhasson ki ez a láng, hogy ma is, holnap is, és mindenkor tudjuk és valljuk, hogy mi, magyarok, mindannyian összetartozunk.

Az elképesztő fotósorozat pedig már csak hab a tortán. Köszönjük Miskolc!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Gyávaságból vagy lustaságból, de Hubay György nem ment be dolgozni

A nyár folyamán ma egyetlen egyszer kellett volna bemennie dolgozni Miskolc Fidesz-csicskájának, de még erre sem volt képes.

  • 2020.08.03

Fél éve dolgoznak egy komoly beruházáson Miskolcon

A 2019 októberében megválasztott miskolci vezetés többet lépett előre hónapok alatt, mint a Fidesz évek alatt. 

  • 2020.07.31

Veres Pál nem tétovázik: 5 hónapja keményen dolgozik a térségében

A miskolci vezetés a napokban vendégül láthatta a „Creative Region” - Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország elnevezésű programban együttműködő megyeszékhelyek városvezetőit és a Technológiai Minisztérium szakembereit.