Kopcsó Gábor a Fidesz trójai falova

Kopcsó Gábor a Fidesz trójai falova

Ezt a cikket olvasónk küldte be nekünk. Fizetünk érte. Küldj Te is cikket, ha tudod, mi a lényeg: kuldjcikket@ezalenyeg.hu!

Mint ismeretes a borsodi megyeszékhelyen öt különböző polgármesterjelölt is indul az önkormányzati választáson, annak ellenére, hogy az összes ellenzéki párt, és a helyi civilszervezetek is a 22 éve a város egyik legjobb gimnáziumát vezető Veres Pált támogatják. A jelöltek között vannak olyanok, akikről már régóta tudjuk, hogy a Fidesz szekerét tolják. Közöttük említhetjük a Munkáspárt helyi üdvöskéjét, Fülöp Józsefnét, aki minden választáson megméretteti magát, azonban a 0,5%-os eredményt még nem nagyon sikerült megugrania. A másik jelölt, akiről első ránézésre könnyen megállapítható, hogy kit is támogat, nem más, mint Pakusza Zoltán a Mi Hazánk nevezetű Fidesz leányvállalat helyi vezetője.

Azonban Kopcsó Gábor kivételt képez, büszkén hirdeti függetlenségét minden lehetséges fórumon, olyannyira, hogy ő kérdőjelezi meg Veres Pál függetlenségét. Első ránézésre hihető is a függetlensége, ha ránézünk a plakátjára azt is hihetjük, hogy a Fásy-mulató egyik szebb napokat is látott fellépője érkezik Miskolcra koncertezni. De  nézzünk kicsit jobban a dolgok mögé, ki is valójában Kopcsó Gábor?! 

Kopcsó előéletéről annyit tudni, hogy különböző szórakozóhelyeket üzemeltetett és ebből kifolyólag van némi tapasztalata rendezvényszervezés terén. Tulajdonába tartozik/tartozott az egyetemen található Rockwell klub is, de  egyéb szórakozóhelyek is gyarapították a vállalkozó vagyonát, többek között emiatt is emlegetik sokan Miskolc Berki Krisztiánjaként.

Érdekesség még, hogy Kopcsó közélet iránti érdeklődése igazán újkeletű, ugyanis 2019.05.26-án (EP választás napja) Facebookjára postolt egy képet, amelyen az látható, hogy éppen hajókázik a tengeren, egyik ismerőse kommentben rá is kérdezett, hogy “Szavazni ki fog?”, amire Kopcsó csak annyi reagált, hogy “Ha lehet választani, én a tengerre szavazok…”

Bizonyára a hajókázást követően új lendületet kapott a közéleti érdeklődése, mert alig két hónappal később (2019.07.25.) megalapították az Új Lendület Miskolcért nevezetű szervezetet, amelynek polgármesterjelöltje lett. Persze a szervezettel kapcsolatosan is vannak érdekességek, kezdve azzal, hogy mindössze egy hónappal a kampányidőszak kezdete előtt hozták létre, de ha ez nem lenne elég, akkor ott van még az a tény is, hogy a szervezet egyik elnökségi tagja Kopcsó Gábor fia, a 20 éves Kopcsó Máté. Azt is mondhatnánk, hogy a szervezet egy családi vállalkozásként is felfogható, mert a napokban a borsod24.com írta meg, hogy az Új Lendület egyik jelöltje, Szigetvári Eszter, történetesen Kopcsó Gábor ex-felesége. A képviselőjelölt asszony egyébként annyira megfáradhatott az aláírásgyűjtésben, hogy a kampányhajrában Norvégiában nyaralgat.

 Ha az eddigi információk nem bizonyították volna kellőképpen, hogy Kopcsó a Fidesz trójai falova, akkor most jön az a bizonyos atombomba, mivel kiderült, hogy Kopcsó egyik legjobb barátja, valami véletlen folytán, pont a Fidesz kampányfőnöke, Zárug Péter Farkas. Szerencsére  a “független” jelölt és a fideszes kampányfőnök igaz barátságát, még az sem tudja megrontani, hogy most aktuálisan éppen egymás ellenfelei, olyannyira nem, hogy a kampány során is lencsevégre kapták őket, amint éppen kedélyesen beszélgetnek.
 

 

Folytatjuk!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

8 év után újra pályázhatnak a nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok Miskolcon

Veres Pál, Miskolc ellenzéki polgármestere nem csak össze-vissza beszélt, amikor a kampányidőszakban azt ígérte, segíteni fogja a helyi fiatalokat. 

  • 2020.09.22

Miért nem írható elő a maszkviselés a miskolci fidesz-báboknak?

A Blikk feltette a mindenki fantáziáját izgató kérdést: miért nem írható elő a maszkviselés a képviselőknek?

  • 2020.09.21

Veres Pálnak nehéz dolga volt: két fideszessel kellett üléseznie

Miskolc ellenzéki polgármestere a térség fidesz-báb országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint és a luxusminisztert, Szijjártó Pétert is fogadta a Városházán pénteken.