Karácsony megálljt parancsol a hazugságoknak a Pesti úti idősek otthona ügyében

Karácsony megálljt parancsol a hazugságoknak a Pesti úti idősek otthona ügyében

Budapest főpolgármestere azonnal reagált a nyugdíjas otthonnal kapcsolatos fejleményekre. Összeszedte a tényeket és a hazugságokat, hogy senki ne dőljön be az álhíreknek.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán már reagált is a Pesti úti idősek otthonának ügyére, ahol kiderült, hogy száznál is több fertőzött van. A főpolgármester szerint szűrés, szűrés és szűrés – ez kell a védekezéshez, a járvány megfékezéséhez, különösen ott, ahol sok idős él együtt.

Nem véletlenül kezdeményezte már szerdán a kormányülésen, hogy kezdődjön el haladéktalanul az ország összes idősotthonában a koronavírus-szűrés. Erre ígéretet kapott a kormánytól.

Bár nem túl biztató, hogy arra is ígéretet kapott, hogy a főváros végre megkapja a védekezéshez szükséges információkat az operatív törzstől. Ennek ellenére most is a sajtótájékoztatóból tudta meg a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatos információkat. 

Karácsony hozzátette: Azt, hogy hány fertőzött van a nyugdíjas otthonokban, onnan tudhatjuk csak, ha szűrünk és ezeket az adatokat nyilvánosságra is hozzuk.

A főváros ezt tette a saját fenntartású nyugdíjasotthonaiban saját forrásból beszerzett szűrésekkel, tegnap óta a Pesti úton immár a mentőszolgálat is végez gyorsteszteket.

Kiemelte, hogy a fővárosi fenntartású intézményekben a napokban vizsgálódott a kormányhivatal, és mindent rendben talált. A Pesti úti otthonba annak a kórháznak a vezetése látogatott el, ahova járvány előtt és járvány idején is a betegeket szokták szállítani. A nekünk átadott információ szerint a kórház orvosai is rendben találták mindent.

Hiszen heroikus munkát végeznek ezekben az otthonokban az orvosok és ápolók.

Azonban vannak, akik a helyzettel visszaélve hazugságokat terjesztenek. Éppen ezért, hogy senki ne dőljön be a hazugságoknak, megosztotta Budapest hivatalos koronavírussal foglalkozó oldalán az összegyűjtött tényeket. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.05

Mit ártottak az áldozatok Orbán talpnyalóinak? Semmit, mégis megszavazták!

Ha valaki azt hitte, hogy Orbán hűséges talpnyalói, a KDNP-sek nem tudnak mélyebbre süllyedni, akkor megvan a mai meglepetése.

  • 2020.05.05

A miskolci pólósok az önkormányzati támogatást felajánlották a járvány kezelésére

A Veres Pál vezette miskolci önkormányzat még a koronavírus-járvány megérkezése előtt 25 millió forintot különített el a helyi vízilabdacsapat számára.

  • 2020.05.04

Majális helyett alapkőletétel Miskolcon

Veres Pál, Miskolc polgármestere Facebook-oldalán is megerősítette, hogy az idei május elseje rendkívüli volt: "szolidaritásunk kifejezésével és egy új emlékmű alapkövének letételével ünnepeltük a mai napot."