Az álhírekkel ellentétben, senki nincs karanténban Miskolcon!

Az álhírekkel ellentétben, senki nincs karanténban Miskolcon!

Aki a megyében rémhíreket terjeszt, könnyen büntetéssel nézhet szembe.

A napokban sajnálatos módon rengeteg rémhír kering a közösségi média egyes miskolci csoportjaiban, hogy valaki(k) karanténba került a megyében. 

Sőt, olyan posztot is lehetett olvasni, amelyben azt állították, egy kisgyermek vesztette életét a koronavírusban a Gyekben. 

A bejegyzések tartalmát sokan elhiszik, de rengetegen vannak, akik hitetlenkednek a valóságát illetően, így jelentik az adott profilt. Az efféle írásokat egy órán belül törlik. 

Azt már korábban jelezték a hatóságok, hogy minden olyan jogsértést szankcionálnak, amely az állampolgárok megtévesztésére és haszonszerzésre irányul, így négy büntetőeljárást indítottak olyan személyekkel szemben, akik pánikot akartak kelteni - olvasható a BOON oldalán.

A négy személyből egyelőre csak egyet sikerült azonosítani. 

Már 28 olyan álhírt találtak, amelyek bőven kimerítik a közveszéllyel fenyegetés kategóriáját.

A Büntető Törvénykönyv szabályai szerint, aki ilyesféle valótlan tényt állít, az akár öt év szabadságvesztéssel is számolhat. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hamis tények állítása a koronavírus kapcsán is komoly következményekkel járhat, így mindenki kétszer gondolja meg, és többször is ellenőrizze, hogy milyen információt tesz közzé vagy oszt meg. Különösen azok, akik több ezres, vagy tízezres követőtáborhoz jutnak el. 

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.06

A miskolci városvezetés célja, hogy valódi közösségi közlekedés alakuljon ki

Hiszen ez eddig abszolút nem így volt. A fideszes városvezetés összefogásra nem, gyűlöletre annál inkább buzdította a helyieket.

  • 2020.08.05

Több, mint 250 millióból készült el az út Miskolcon

A Gyár utca és Mendikás dűlő közötti majdnem egy kilométeres szakasz új aszfaltréteget kapott.

  • 2020.08.04

Gyávaságból vagy lustaságból, de Hubay György nem ment be dolgozni

A nyár folyamán ma egyetlen egyszer kellett volna bemennie dolgozni Miskolc Fidesz-csicskájának, de még erre sem volt képes.