A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

A romagyilkosságok mutatják, milyen óriási veszélyt jelent a gyűlöletkeltés

Megrendítő sorokkal emlékezett meg Budapest főpolgármestere a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán emlékezett meg a tatárszentgyörgyi romagyilkosságokról. Csorba Róbertet és 4 és fél éves kisfiát 11 évvel ezelőtt ezen a napon lőtték le hidegvérrel rasszista gyilkosok. Az édesapának és kisgyermekének egyetlen bűnük az volt, hogy cigánynak születtek.

Budapest főpolgármestere szerint ez a rasszista gyilkosság alighanem Magyarország rendszerváltás utáni történelmének legembertelenebb tette volt. Rávilágított arra, milyen óriási felelőssége van azoknak, akik közéletünk témáit határozzák meg.

 

Ha egy politikai erő hideg számításból megbélyegzi a kisebbségeket, a gyengéket vagy az idegeneket, ők a hétköznapok valóságában közvetlen közelről találkoznak a megvetéssel, kirekesztéssel.

 

Annak a politikusnak, aki embertelen módon a társadalmi feszültségek oldása helyett azok gerjesztésére építi politikáját, ezzel a felelősséggel kell számolnia.

Karácsony Gergely: Ma különösen, de tetteinkben minden nap ki kell állnunk roma polgártársaink jogaiért és a magyar bíróságok függetlenségéért!

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.03

Megmutatta rendkívüli intézkedéseinek eredményét Veres Pál

Miskolc ellenzéki polgármestere, Veres Pál megmutatta azoknak a rendkívüli inézkedéseknek az eredményét, amelyek a lakosok biztonsága érdekében kerültek bevezetésre. 

  • 2020.04.02

Már Miskolcon is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Miskolcon is többféleképpen igyekeznek meghálálni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

  • 2020.04.01

Beszéljenek a számok: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei koronavírussal fertőzöttek

A hazai hivatalos koronavírussal foglalkozó weboldalon közzétették azt a térképet, amelyen jól látható, hogyan alakul az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma megyénként.