Végre irtják a szúnyogokat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Végre irtják a szúnyogokat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését figyelembe véve.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatta az országos tisztifőorvost, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt elszaporodtak a szúnyogok, és a megfelelő mértékű gyérítés a meglévő biológiai, illetve földi, kémiai módszerekkel már nem biztosítható.

Emiatt került sor az intézkedésre -  az NNK ugyanis engedélyezte a szúnyogok légi úton való gyérítését deltametrin és természetes piretrin hatóanyagtartalmú biocid termékekkel.

Az MTI-nek adott közleményben az áll, 

A rovarok a csípés kellemetlen érzésén túl több fertőző betegség terjesztői lehetnek, ráadásul az utóbbi években több olyan trópusi szúnyogfaj is megjelent, amely forró égövi betegségeket terjeszt.
Borsod-Abaúj Zemplén megyében 2020.07.27-31-ig összesen 30 településen végzik a szúnyoggyérítést. A szúnyoggyérítés ütemterve, a beavatkozások helyszíne és ideje az OKF honlapjáról tölthető le.

Ez idő alatt a szabadban tárolt tárgyakat, ruhákat érdemes letakarni vagy zárt térbe vinni. A kezelés alatt és után az ablakokat és ajtókat egy órát keresztül zárva kell tartani, a szellóztető berendezéseket pedig ki kell kapcsolni.

A szúnyogok ellen egyénileg is lehet védekezni. 

Méghozzá az épületek körüli, a szúnyoglárváknak otthont adó, kisebb pangó tócsák, például vízzel teli kaspók megszüntetésével, kiürítésével.

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Koronavírus: megfigyelés alatt tartanak egy óvodai csoportot Miskolcon

Október 1-től a miskolci óvodákban is az a járványügyi ellenőrzés lép életbe, mint országszerte minden tanintézményben: lázmérés a beléptetésnél.

  • 2020.09.16

Koronavírus: Miskolc városában is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében több hazai településen is.

  • 2020.09.15

Azért távozik Demeter Ervin, hogy Alakszai Zoltánnak jól fizető munkahelye legyen?

Miskolcon fideszes van a fideszes ellen? Ez jelentheti az igazi belharcot.