Újabb szobrok, amelyek 137 évnyi Borsodi átlagkeresettel egyenlőek

Újabb szobrok, amelyek 137 évnyi Borsodi átlagkeresettel egyenlőek

Rosszul gondolta az, aki azt hitte, az Orbán-kormányt tönkretette anyagilag a válsághelyzet. Dehogyis! Még egy újabb adag szoborcsomagra is futja. 

Baromira kellett az Orbán-kormánynak az önkormányzatok gépjárműadója, hogy aztán nettó 326,5 millió forintot fizessen ki a Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége két grandiózus szoborért.

Nem, nem viccelünk. Sajnos. 

A két giccses szobor az egykori Postapalotát díszíti majd a budai Krisztina körúton. Az 'Arany Dinamikája' elnevezésű szoborért nettó 127 milliót perkálnak az adófizetők, a 'Csodaszarvas'-ért pedig nettó 199,5 millió forintot. A hazai fideszes pofátlanság ismét egy újabb szintre emelkedik.

Minő érdekes, hogy a kulturális műveket Szőke Gábor Miklós - aki közpénzekből már durván meggazdagodott - cége, a Dante Birodalom Kft. készítheti el. Jól sejtitek, pont ugyanaz a társaság amelyiktől nemrég másik két szobrot is rendelt csaknem 700 millió forintért a Matolcsy György vezette jegybank tulajdonában álló cég.

Értjük mi, hogy kultúra, művészet meg minden, de ha ilyen brutális összeget fizet az állam két szoborért, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében miért csak 197.393.- forint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók kedvezmények nélküli nettó átlagkeresete?

Ez pontosan azt jelenti, hogy 1652 havi átlagbért fizetnek ki a fideszes szobrászoknak a vizuális szennyezésért.

Egy, a megyében élő, átlagkeresettel rendelkező magyar polgár 137 év alatt tudná összegyűjteni azt az összeget, amit az undorító kormányunk két szoborért kipenget. Úgy néz ki, a válsághelyzet még sem ütött akkora lyukat az Orbán-kormány mocskos gazdaságán.

Mit se számít, hogy mennyien élnek az utcán, ki maradt munkahely nélkül, kinek van veszélyben a megélhetése vagy ki az, aki nem tudja időben kifizetni a rezsit. Lesz legalább ÚJABB két többszázmilliós szobrunk, amiknek a látványa majd biztos étel lesz az éhezőknek, munka a munkanélkülieknek.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Koronavírus: megfigyelés alatt tartanak egy óvodai csoportot Miskolcon

Október 1-től a miskolci óvodákban is az a járványügyi ellenőrzés lép életbe, mint országszerte minden tanintézményben: lázmérés a beléptetésnél.

  • 2020.09.16

Koronavírus: Miskolc városában is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében több hazai településen is.

  • 2020.09.15

Azért távozik Demeter Ervin, hogy Alakszai Zoltánnak jól fizető munkahelye legyen?

Miskolcon fideszes van a fideszes ellen? Ez jelentheti az igazi belharcot.