Tovább gazdagítja a kormány a miskolci fidesz-bábokat

Tovább gazdagítja a kormány a miskolci fidesz-bábokat

A pofátlan vámpír-kormánynak a jelenlegi helyzetben is az az első, hogy a haveri társaságot továbbgazdagíthassa. A tavaly saját maguknak sikeresen megszavazott busás fizetésemeléstől hányingerünk támad.

Az idei fizetésemelés sem maradt el az Országgyűlésben. 

A márciusban esedékes felülvizsgálat után már nincs olyan fideszes csicska képviselő, aki havi egy millió forintnál kevesebbet kapna. Amíg a mi kedvenc Orbán-kormányunk a koronavírus-járvány időszakát figyelmen kívül hagyva a nyíregyi bérencek zsebét tömi ki, addig más országokban ezzel ellentétes intézkedéseket jelentettek be.

A bolgár képviselők és kormánytagok például a járvány idejére lemondtak a teljes fizetésükről. A szlovén kormány megduplázta az egészségügyi dolgozók bérét és felajánlotta fizetésének 30 százalékát, az albán miniszterek keresetét pedig lefelezték a veszélyhelyzet idejére.

És mi a helyzet Magyarországon? Ahol a gazdaság így is lassan összeroppan?

A magyar képviselői alapbért a nemzetgazdasági havi átlagos bruttó bér háromszorosában határozták meg. Miután a KSH februárba közölte az adatokat, az Országgyűlés megszorozta azt, így itthon a fideszes csicska képviselők e hónaptól kezdve 989 700 forintos alapbér helyett laza 1 103 400 forintot vihetnek majd haza.

A miskolci fideszes bérencek, Csöbör Katalin és Hubay György a térség országgyűlési képviselőik jól megszedhetik magukat a pótlékokkal együtt, amik hozzásegítik őket ahhoz, hogy az alapbérük 1,2-szeresére rúgó 1 millió 324 080 forint legyen a havi keresetük. Két tagság vagy a törvényalkotási bizottsági tagság esetében ez másfél millió forinti havi bruttót fog jelenteni. Erre meg még jön a szerény miniszteri fizetés.

A Fidesz-rezsim ismét megmutatta, hogy kell magunkat szembe köpni. Orbán olcsóbb államháztartása helyett rohadtul drága és urizáló lett a magyar kormány. 

A csekély 1 103 400 forint amúgy csak az alapbér.

  • Az állandó bizottsági tagoknál 1 324 080 forint,
  • aki kettőben, vagy a törvényalkotási bizottságban tag, annak több mint 1,5 millió forint szerepel a bérlapján.
  • A frakcióvezetők bruttó keresete 2 206 800 forintra nőtt,
  • helyetteseik 1,87 milliót keresnek.

Európában a 10. legjobban fizetett képviselők a drágalátos magyar honatyák. Az Országgyűlésben a legmagasabb fizetést Kövér László házelnök zsebeli be, havonta nettó 1 981 150 forintot vihet haza, a máriusi fizetésemelése 200 000 forint. Csak úgy mellékesen, van, akinek nemhogy a nettó, de még a bruttó fizetése sem éri el ezt az összeget. Neki pedig ez csak egy fizetésemelés. Mi folyik itt?

Az átlag magyar pedig a koronavírus miatt munka és fizetés nélkül, de mindenki fogja be a száját. 

De mi lesz akkor, ha az alulfizetett tanároknak, orvosoknak, tűzoltóknak vagy egészségügyi dolgozóknak betelik a pohár? Na, akkor lesz nagy sz*rban az ország. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Koronavírus: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is magasak a számok

Másfajta védekezési stratégiát vetnek be, ugyanis az országos tisztifőorvos szerint a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől.

  • 2020.09.18

Koronavírus: megfigyelés alatt tartanak egy óvodai csoportot Miskolcon

Október 1-től a miskolci óvodákban is az a járványügyi ellenőrzés lép életbe, mint országszerte minden tanintézményben: lázmérés a beléptetésnél.

  • 2020.09.16

Koronavírus: Miskolc városában is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében több hazai településen is.