Miskolci önkormányzat: Hubayt félrevezették a diósgyőri várral kapcsolatban

Miskolci önkormányzat: Hubayt félrevezették a diósgyőri várral kapcsolatban

Cáfolja a miskolci önkormányzat Hubay György fideszes országgyűlési képviselő múlt csütörtöki, a diósgyőri várral kapcsolatban tett kijelentéseit.

Az önkormányzat hétfőn azt közölte az MTI-vel, megdöbbenve tapasztalták, hogy valakik félrevezették Hubay Györgyöt, a diósgyőri várral kapcsolatos sajtótájékoztatóján ugyanis olyan szöveget "olvastattak fel" vele, amely egyetlen pontjában sem felelt meg a valóságnak.

Hozzátették: Hubay György az állította, hogy a vártól a közelmúltban elvont 1,5 milliárd forint a jelenlegi városvezetés hibája, mert nem írták alá idejében a vállalkozási szerződéseket. "Az állítás nem igaz, ugyanis a városvezetésnek még nem is volt mit és nem volt mi alapján aláírnia sem pénzügyi, sem jogi szempontból" - fogalmaztak.

A támogatási eljárás úgy működik, hogy a kormányhatározat és a sikeres közbeszerzési eljárás után támogatói okiratot állít ki a kormány, és ez alapján biztosítja a forrást - közölték. Az említett kormányhatározatban megítélt forrásra támogatási okirat a mai napig nincs, a forrást az önkormányzat immár második éve nem kapta meg - hangsúlyozták.

Bíznak a kormányzattal való egyeztetések sikerében, és a város teljesítőképességének határain belül mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés minél hamarabb elindulhasson - áll a közleményben.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Koronavírus: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is magasak a számok

Másfajta védekezési stratégiát vetnek be, ugyanis az országos tisztifőorvos szerint a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől.

  • 2020.09.18

Koronavírus: megfigyelés alatt tartanak egy óvodai csoportot Miskolcon

Október 1-től a miskolci óvodákban is az a járványügyi ellenőrzés lép életbe, mint országszerte minden tanintézményben: lázmérés a beléptetésnél.

  • 2020.09.16

Koronavírus: Miskolc városában is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében több hazai településen is.