100 milliós kára keletkezett Mohácsnak, a korábbi fideszes vezetés miatt

100 milliós kára keletkezett Mohácsnak, a korábbi fideszes vezetés miatt

Közel 100 milliós kára keletkezett Mohácsnak abból, hogy a város korábbi fideszes vezetése luxusapartmanházat építtetett a Duna-partra a mohácsi adófizetők pénzéből. A mostani polgármester, Csorbai Ferenc feljelentést tesz.

Ez még nem is a teljes összeg ugyanis a jelenlegi ellenzéki vezetés nem kapott teljes betekintést az ügybe

A Népszava úgy tudja, hogy a cég felügyelőbizottsági elnöke, a helyi Fidesz frakció vezetője, Pávkovics Gábor ugyanis a mohácsi városvezetés szerint „minden követ megmozgatott”, hogy az átvizsgálás elmaradjon. 

A lap szerint a Temaforg-telep rehabilitálására 2018-ban 300 millió forintot biztosított az Unió, a városgazdálkodási cég ide álmodta meg az exkluzív Duna-parti 18 lakásos Panoráma luxuslakóházat.

Idén májusban derült ki, hogy a beruházás nemhogy nyereséget nem hoz, de a mohácsiaknak még több tízmilliót kell fizetniük az időközben már magánszemélyek tulajdonába került luxusapartmanok miatt.

Még prémiumot is adtak maguknak

Bognár Sándor MSZP-s képviselő a Népszavának elmondta az önkormányzat több tízmillió forintnyi prémiumot folyósított a városüzemeltetési cég – a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. (MVR) – vezetőinek, akik részt vettek a Panoráma társasház építésében.
Hogy pontosan kik és mennyit kaptak az nem derült ki, mert a fideszes többségű képviselőtestület megvétózta a teljes átvilágítást. 

A Népszava feltette kérdéseit Pávkovicsnak, de választ nem kaptak. Az érdekelte őket, hogy egy hajózással foglalkozó cég mi okból kezd valami teljesen másba, és építtet luxuslakásokat. Nagyon úgy tűnik, hogy a mohácsi fideszesek arra számítanak, hogy megnyerik a szeptember végi időközi választást, és akkor nem kell elszámolniuk.

Csorbai Ferencék szerint a cég vesztesége és az adósságállománya együtt mostanra eléri a félmilliárdot, azaz Mohács minden egyes lakosának 30 ezer forintjába kerül a városgazdálkodási cég veszteséges működése a fideszes éra alatt - írja a Népszava. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Koronavírus: megfigyelés alatt tartanak egy óvodai csoportot Miskolcon

Október 1-től a miskolci óvodákban is az a járványügyi ellenőrzés lép életbe, mint országszerte minden tanintézményben: lázmérés a beléptetésnél.

  • 2020.09.16

Koronavírus: Miskolc városában is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

Növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében több hazai településen is.

  • 2020.09.15

Azért távozik Demeter Ervin, hogy Alakszai Zoltánnak jól fizető munkahelye legyen?

Miskolcon fideszes van a fideszes ellen? Ez jelentheti az igazi belharcot.