Majdnem 473 millióval jutna több Miskolcnak, ha nem propagandára szórná a pénzt a kormány

Majdnem 473 millióval jutna több Miskolcnak, ha nem propagandára szórná a pénzt a kormány

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között és adhatnának belőle Miskolc városának is. 

Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft. újabb 11,8 milliárdot kap a Miniszterelnöki Kabinetirodától azon a címen, hogy népszerűsítsék kiemelt fontosságú kormányzati döntéseket. Magyarán, hogy tolják a propagandát ezerrel.

Ezzel együtt idén már összesen 30 milliárd forintnyi közpénzt bíztak Balásy cégeire.

Mindannyian érezzük a koronavírus-járvány nyomán keletkezett válság terheit. Sokan munkanélkülivé váltak, elszabadultak az árak. A nyugdíjak és a családi pótlék közben nem emelkedik. A kormány viszont tovább szórja a pénzt a látványberuházásokra és a politikai kampányra. Például olyanokra is, amit Balásy Gyula fog majd csinálni ebből a 30 milliárdból.

Ha ezt a pénzt szétosztanánk Magyarország önkormányzatai között, akkor csak Miskolcnak több, mint 472 millió forint jutna.

Ez persze még mindig nem annyi, mint amit a kormány a járvány ürügyén bevezetett megszorításokkal, a gépjárműadó és az iparűzési adó megvonásával, és a szolidaritási járulék megemelésével elvesz a településektől. Évente összesen 160 milliárdot egészen 2024-ig bezárólag.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.13

Étterem után taxiszámla: Alakszai Zoltán vígan éldegélt a miskolci adófizetők pénzéből

Bazin Levente, a Velünk a Város politikusa azt állítja, majdnem kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel Alakszai Zoltán, Miskolc korábbi jegyzője, egy év alatt.

  • 2020.05.27

Az osztrák önkormányzatok 1 milliárd eurót kapnak, Miskolctól 450 milliót vesznek el

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Miskolctól ezzel szemben jelentős összeget vontak el.

  • 2020.05.20

Hubay György miatt ezer milliárd forint közpénz elköltése válhat titkossá

Ma ismét bebizonyították a Fidesz-KDNP képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.