Az osztrák önkormányzatok 1 milliárd eurót kapnak, Miskolctól 450 milliót vesznek el

Az osztrák önkormányzatok 1 milliárd eurót kapnak, Miskolctól 450 milliót vesznek el

A koronavírus elleni védekezés miatt anyagi nehézségekkel szembesülő önkormányzatokat segíti az osztrák kormány. Miskolctól ezzel szemben jelentős összeget vontak el.

A koronavírus-járvány élvonalában küzdő önkormányzatoknak nagy bevételkiesést és extra költségeket jelentett a védekezés. Ausztriában ezért külön támogatásban részesülnek, jelentette be Sebastian Kurz, kancellár.

1 milliárd eurónyi összeget osztanak szét a járvány miatt nehéz helyzetbe került önkormányzatok között.

A támogatásra minden város vagy falu pályázhat, ahol anyagi gondokat okozott a járvány. A félbemaradt vagy el sem kezdődött beruházások megvalósítása a cél.

Többek között idősotthonok, iskolák, óvodák, múzeumok felújítása, de a tömegközlekedés korszerűsítése is a támogatandó területek között van. Ezen kívül lehet pályázni a szélessávú internet kiépítésére is.
Magyarországon ezzel szemben az önkormányzatokat ellenségként kezelő Orbán-kormány elvonásokkal bünteti a településeket. Miskolctól például csak a gépjárműadó elvonásával csaknem 450 millió forintot vettek el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.01

Fizessen a miskolci Fidesz: Szopkó Tibor átadta az adósságuk összegét tartalmazó csekket

A napokkal ezelőtti közgyűlésen végre választ kaptak a miskolci lakosok egy nagyon fontos kérdésre. Mekkora összeggel tartozik a városnak a helyi Fidesz-banda?

  • 2020.07.13

Étterem után taxiszámla: Alakszai Zoltán vígan éldegélt a miskolci adófizetők pénzéből

Bazin Levente, a Velünk a Város politikusa azt állítja, majdnem kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel Alakszai Zoltán, Miskolc korábbi jegyzője, egy év alatt.

  • 2020.06.11

Majdnem 473 millióval jutna több Miskolcnak, ha nem propagandára szórná a pénzt a kormány

Rogán Antal propagandaminisztériuma idén eddig 30 milliárdos forintra szerződött két haveri céggel. Ezt a pénzt szétoszthatták volna inkább az önkormányzatok között és adhatnának belőle Miskolc városának is.