Unod a karantént? Maradj otthon és menj színházba!

Unod a karantént? Maradj otthon és menj színházba!

Persze ne a megszokott módon menj. Mostanság nem sok mindent csinálunk a megszokott módon. De az internetnek köszönhetően a színházi előadásokról nem kell lemondanunk.

Az otthon töltött hetek elviselhetőbbé tétele érdekében egyre több szórakozási lehetőség adódig az interneten. Ebben élen jár például a Katona József Színház. Az elmúlt három héten három korábbi előadását is elérhetővé tette saját YouTube-csatornáján.

Így meg nézhetjük már az Illaberek, A népe ellensége és a Ledarálnakeltűntem című színdarabot is. 
Sőt, az MTVA archívumában nyilvánossá tette a Katona József Színház egykori legendás előadásának felvételét, az Ascher Tamás rendezésével készült Három nővért. A darab itt érhető el.

Hasonlóan menő a Pécsi Nemzeti Színház is. A Facebook-oldalukat követve szintén megnézhetjük olyan színdarabjaikat, melyek már lekerültek a repertoárjukról. 

A szombathelyi Weöres Sándor Színház oldalát is rendszeresen érdemes meglátogatni. Az ugyanis Youtube-csatornáján korlátozott ideig teszi megtekinthetővé korábbi előadásait. 

Diákok is segítenek.

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület is egyre több előadását teszi elérhetővé YouTube-csatonáján. Minden nap 17.00 órakor új előadással jelentkeznek.

A Papageno.hu-n azt is megnézhetjük, milyen virtuális kiállításokat, filmeket, ingyenes könyveket tettek még elérhetővé a koronavírus idejére.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.02

Extracuki bejegyzéssel köszöntötte Veres Pál a gyermekeket

Miskolc polgármestere híres a szívhez szóló bejegyzéseiről, de a szöveg, amit a gyerekekről gyereknapra írt, minden képzeletünket felülmúlta. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.

  • 2020.05.27

Szijjártó és Dzsudzsi protekcióval, maszk nélkül ment meccsre

Mindenki egyenlő, mi? Azért vannak páran, akik egyenlőbbek: például Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs kőgazdag futballista simán járhat zárt kapus meccsre maszk és minden nélkül, senki nem szól be nekik.