Olasz hős: Elhunyt a pap, aki odaadta lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek

Olasz hős: Elhunyt a pap, aki odaadta lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek

Egy olasz pap hősies önzetlenséggel lemondott a lélegeztetőgépről, hogy egy fiatalabb betegnek jusson. Nem sokkal később meghalt. 

A lombardiai Casnigo plébánosa megrendítő hősiességgel lemondott a lélegeztetőgépről egy fiatalabb beteg javára - írta meg a BBC. Az idős pap egyébb betegségekkel is küzdött, emiatt kifejezetten veszélyeztetett volt. Szintén hősies módon a helyi hívők vásároltak neki lélegeztető gépet. 

A 72 éves papot épp Bergamo Lovere kórházában ápolták, amikor megtudta, hogy egy fiatalabb beteg súlyos légzési nehézségekkel küzd.

A pap felajánlotta, hogy átengedi neki a gépét. 

Nem sokkal később elhunyt a pap. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért jó, hogy idén nem kell húsvétolni

Annak persze senki sem örül, hogy a járvány megfékezése érdekében otthon kell maradni. Emiatt pedig sokan nem tudják a családdal tölteni a húsvétot. Mégis van bőven jó oldala is annak, hogy idén nagyon más lesz az ünnep. 

  • 2020.04.08

Unod a karantént? Maradj otthon és menj színházba!

Persze ne a megszokott módon menj. Mostanság nem sok mindent csinálunk a megszokott módon. De az internetnek köszönhetően a színházi előadásokról nem kell lemondanunk.

  • 2020.04.07

Karantén: 7 tipp, hogy nagyon jó legyél kirakósban

A karanténban a legtöbbünknek kicsit több ideje van, hisz például nem kell utazni. Előkerülnek a játékok. Akár kirakósnak, akár puzzle-nek hívod az apró darabos képkirakót, baromi jó móka. Van pár tippünk, hogy ász legyél benne!