Bálint gazda is példát mutat: karanténba vonult

Bálint gazda is példát mutat: karanténba vonult

A közel 101 éves Bálint gazda felelősségteljes módon nem hagyja el otthonát. Persze ebben segíti szerető családja is. 

Az ország kertésze, Bálint gazda ismét példát mutat mindenkinek. Felelősségteljesen lemondta az összes előadását, önkéntes karanténba vonult. 

A kertben ténykedhet csak, a család szigorú karanténra ítélte, mert féltjük - mesélte a Blikknek Antónia, Bálint Gyuri bácsi felesége. 

Bálint gazda alapesetben sokat utazik, előadásokat is tart. Ezért is barátkozik meg nehezen a szigorú karanténnal.
„Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám”

– mondta mosolyogva Bálint György. Hozzátéve, hogy "a fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt."

A koronavírust nem szeretném elkapni, így szót fogadok a családomnak, Antónia, a feleségem vigyáz rám, úgysem hagyná, hogy megszegjem a házi karantén szabályait.
Bálint gazdának sem könnyű karanténban lenni. De megbirkózik a helyzettel. Arra kérünk tehát ezúton is mindenkit, ha teheti, maradjon otthon. Ez most az egyik legfontosabb dolog, amit a koronavírus-járvány megfékezése érdekében tehetünk. 

 

(Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.12

CNN: A Balaton annyit jelent a magyarok számára, mint a Riviéra a nyugatiaknak

Fortepanos retro fotókkal mutatta be a CNN Travel a magyar tengert.

  • 2020.07.12

Németh Szilárd 5+2 legnyomibb instaposztja

Ahhoz képest, hogy Németh Szilárdról senkinek sem a trendiség jut eszébe, szégyentelenül aktív az Instagrammon a pacalguru. Össze is szedtük a Fidesz birkózójának 5 legcupákosabb posztját, ami megakadt a torkunkon.

  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.