2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Nyíregyházán

2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Nyíregyházán

Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta teljesen felborult az eddigi életünk. Amiket mindezidáig természetesenek véltünk, egyszerűen megszűntek. Nincs mozi, nincs színház, nincs könyvklub és nincs a baráti társasággal közös sörözés.

A kijárási korlátozás, ami egyelőre április 11-ig van érvényben, pedig csak tetőzte a dolgokat. 

Az emberek, akik betartják a szükséges intézkedéseket, valóban leredukálták az otthonról való kimozdulások számát. Ha módjukban áll, akkor home office keretei közül dolgoznak, nem járnak el edzeni és megpróbálják távoltartani magukat embertársaiktól. 

Az otthon melege és a szeretetteljes családi légkör azonban hamar a visszájára fordulhat. 

Akaratlanul is elkezd idegesíteni a másik, halálra unjuk magunkat és már nem képes leköteni egy puzzle és egy társasjáték sem. Hiányzik a munkahelyünk, hiányoznak a rokonaink és barátaink, és rettenetesen hiányzik a természet.

Sokan, még mindig nem tudják pontosan, hogy hova, mikor és milyen indokkal lehet kimozdulni a koronavírus következtében kihirdetett kijárási korlátozás alatt. Tényleg nem tehetjük ki a lábunkat a lakásból? Nem mehetünk el vásárolni és nem tartózkodhatunk a friss levegőn?

Ha betartjuk az előírásokat és szabályokat, úgy cselekszünk, ahogyan azt a kormány javasolta, nyugodtan kimehetünk a szabadba. 

Természetesen csak és kizárólag olyan helyre, ahol nagyon kevesen vannak és nyugodtan tudjuk tartani a szükséges távolságot. 

Ha Nyíregyházán élsz vagy ez időre ott ragadtál, és fogalmad sincsen róla, melyek ezek a helyek, akkor most mutatunk neked rögtön kettőt is, ahol nyugodt szívvel eltölthetsz néhány órát. 

1. Sóstó

Az egész hely fel van újítva, iszonyatosan család-barát és békét áraszt az atmoszféra. Sétára, sportolásra, futásra is kiválóan alkalmas hely, a rengeteg zöld növény és kilátás pedig csak még kellemesebbé teszi a hangulatát. 

2. Bujtosi Park

 A szemétlerakóból készült "Central Park" az egyik titkos favoritja a helyieknek. Van ott minden, ami szem-szájnak ingere. Kisebb-nagyobb tavak, árnyas ligetek és gigantikus lombok. Rengeteg chillező hely és tökéletesen kiépített futópálya várja az odalátogatókat. És nem, nem kell aggódnod a távolság miatt, bőven van hely mindenkinek. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.